Deze weekDeze week3546
BezoekersBezoekers886647
Nu Online
-
  • Laatste wijziging: donderdag 06 december 2018.

 

Octopus uit Oosterschelde blijkt spectaculairder dan gedacht

Stichting ANEMOON 25-SEP-2017 -  Aanvulling op het bericht van 24 sept. 2017:

recent deden twee Belgische sportduikers een zeer bijzondere waarneming in de centrale Oosterschelde van wat nu zeer waarschijnlijk de uiterst zeldzame Gewone octopus blijkt te zijn. Dit is spectaculair omdat sinds ongeveer 1950 geen Gewone octopussen in de Nederlandse kustwateren zijn waargenomen.

Lees meer...

 

Wasroos nieuw aan de Noordzeekust

Stichting ANEMOON 10-SEP-2017

De Wasroos is één van de bekendste Europese zeeanemonen. Uit Nederland zijn slechts enkele inheemse waarnemingen bekend, alle uit Zeeuwse wateren.

Lees meer...

Ploegende Schepjes voor het eerst in Nederlandse kustwateren

Floris Bennema posted on april 29, 2016

Diep onder de waterspiegel bij Bruinisse kruipen momenteel over de slibhelling vele Schepjes rond. Dit is bijzonder want duikers zagen deze merkwaardige slakjes nog niet eerder levend in onze kustwateren. 

Lees meer...

Melanistische harlekijnslakken in de Oosterschelde

door Stichting ANEMOON op 4 december 2016

Recent kreeg Stichting ANEMOON onderstaande foto toegestuurd. De maker van de foto wilde graag weten of dit een bijzondere, mogelijk zelfs voor de Nederlandse kustwateren nieuwe soort zeenaaktslak is.

Lees meer...

 

Nederland is een zeenaaktslak rijker: de Witgezoomde knuppelslak

Stichting ANEMOON 7-JUL-2016  
Nederland is een soort rijker dan gedacht. Het gaat om een zeenaaktslak die hier al veel langer is. De verwante Bleke knuppelslak wordt al jaren in de Zeeuwse Delta waargenomen, maar nu blijkt het bij een deel van die waarnemingen om een andere soort te gaan. Er wordt nu voorgesteld om de soort, met een witte rand die langs de voet loopt, Witgezoomde knuppelslak te noemen.

Lees meer...